Vågsdbygdskauen er ikledd en vinterdrakt. Det er mest sort og hvitt. Søndagstur på drøyt seks kilometer i mye "opp og ned-terreng" og tidvis krevende løyper i snøen ga sjelebot.

 

 

Barlinddalen er en opplevelse. Nå i sort og hvitt. Dalen viser vei mot Markir og Grindlandsheia. Stien går mellom Grimsvann og Storevann. Barlind er forøvrig giftig.

Grimsvannet er frosset til. Det åpner for vandreturer videre mot Storevann, og en snarvei inn i Vågsbygdskauen. Og sola skinner over Grimsvannåsen.

 

 

 Det varkreste man møter på vei mot stranden i Lyngså er morgensolen og havet. Vakrere kan det stort sett ikke bli. Bildet er tatt 17. september klokken 07.50

 
 
 

 

Det er vår i Danmark. Som her på Sørlandet. Den tidlige våren i Danmark går vi glipp av i 2020. Coronaviruset har ført til grensestengning. Men vi følger med hva som skjer. Vår fantastiske nabo Ole sendte oss bildet av dette flotte treet i hagen som står i full blomst. Er det rart vi lengter til nabolandet i sør ?

Juletid er ferietid og det gir muligheter for å ta turer som ellers ikke lar seg gjennomføre i hverdagen. AF-gruppen, som bygger ny vei gjennom Vågsbygdskaugen, har lagt ut en ny bro ved Innervannet som gjør det mulig å komme over til østsiden av Fiskåvannet. Her er det lagt en ny sti med rød og hvite merkebånd som til slutt fører inn på blåløypa mot Rige og videre mot Karuss. Løypa er på 9,15 kilometer og med passelig tempo gjøres den unna på tre timer og 30 minutter. Løypa er krevende med mange opp og nedklatringer på østsiden av Fiskåvannet.

Underkategorier